Het Beelaerts vertel Banket op 20 maart 2014 over Talent

Eindhovense Studenten vertellen over ‘Talent’ tijdens Wereldverteldag 2014

Het BvB (Beelaerts vertel Banket) vond op 20 maart 2014 met Eindhovense studenten plaats in het kader van de Wereldverteldag (World Storytelling Day). Wereldwijd worden dan door verhalenvertellers in alle mogelijke talen en op allerlei plaatsen verhalen verteld en op deze manier verbondenheid te bevorderen tussen allerlei mensen.

Voor de derde keer organiseerde ik een bijeenkomst in bovenstaand kader. Dit jaar koos ik het thema ‘Talent’ en dat was een mooie inspiratiebron om aan elkaar te vertellen. Immers, iedereen vindt het leuk om over zichzelf te vertellen!

In de vorm van een mini-workshop, dat anderhalf uur in beslag nam, barstte de uitwisseling tussen de 16 studenten van het Dispuut WeknowYouknow meteen los.

Eerst in een rij tegenover elkaar, vertelden de studenten één op één over hun eigen talent. De ander schreef de talenten op en vice versa. Daarna werd er in dezelfde opstelling verteld over wat gemeenschappelijke talenten van het Dispuut zijn. Tot slot werd in kleine groepjes het verhaal van hun Dispuut WeknowYouknow gemaakt door de gemeenschappelijke deler te definiëren. Op deze manier verbinden de studenten, talenten uit verleden heden en toekomst. Dit nieuwe verhaal werd verteld aan elkaar, staande voor een knapperend haardvuur. Een geanimeerde manier om (onvermoede) talenten naar boven te krijgen en elkaar nog beter te leren kennen. Opvallend was dat deze studenten elkaar niet voor niets hebben opgezocht middels een Dispuut. Zo was een veelvoorkomend talent: ‘ambitie’ en bleek dat ook een dominante gemeenschappelijke factor te zijn.

Na al het vertellen hebben de studenten nog kunnen genieten van een Italiaans ‘banket’.

talent? Vertel!

 

mini-workshop over Talent
levendige uitwisseling tussen studenten over talent

Bent u ook zo dol op mensen, allerlei mensen?

Bestel ‘Allerlei Mensen’

Bestel nu de bundel ’Allerlei Mensen’. Gerealiseerd met behulp van Lecturis Crowdfunding en Allerlei dierbare Mensen!


Bestel nu de bundel 'Allerlei Mensen'

Contactgegevens

Contact opnemen met Anneke Beelaerts:

Email: anneke@annekebeelaerts.nl

Anneke Beelaerts heeft ook een blog! Klik hier.

 

U kunt ‘Allerlei Mensen’ natuurlijk ook bestellen via de webshop van Lecturis

Laatste Tweets


Video H.P. de Boer over "Allerlei Mensen"