Sprekende schilderijen

In het verlengde van het boek ‘Allerlei mensen’ werk ik aan een prototype van een nieuw object dat in eerste instantie bedoeld is voor toepassingen in gangen van Bejaardentehuizen. Dit object ontwikkel ik samen met Jaap Norbruis, Master student aan de TU Eindhoven. Het object bestaat uit 6 schilderijtjes van de illustraties door Davida Mentink voor het boek ‘Allerlei mensen’ gemaakt. Als je op die schilderijtjes drukt ‘vertelt’ het de bijpassende verhalen . Ik zie het helemaal voor me: Er loopt een oudere dame door de gangen van het tehuis , misschien op zoek naar contact of vermaak. Dan houdt ze stil voor het object, drukt op een schilderijtje en luistert naar het verhaal. En dan komt er een oudere heer aanschuifelen, en die drukt dan op een ander schilderijtje en samen luisteren ze dan naar dat verhaal. Contact!

 

En er zijn meer toepassingen mogelijk. Je kan er foto’s van bewoners inzetten, met hun verhaal. Of van de verzorgers met hun boodschap. En we hoeven ons niet te beperken tot de tehuizen. Ik kan me voorstellen dat in wachtkamers dit object ook een leuke functie kan hebben!

 

Ik houd jullie op de hoogte van de vorderingen. Het prototype is klaar in augustus en het is mijn plan om met behulp van crowdfunding deze leuke manier van ‘senior entertainment’ te realiseren!

Bent u ook zo dol op mensen, allerlei mensen?

Bestel ‘Allerlei Mensen’

Bestel nu de bundel ’Allerlei Mensen’. Gerealiseerd met behulp van Lecturis Crowdfunding en Allerlei dierbare Mensen!


Bestel nu de bundel 'Allerlei Mensen'

Contactgegevens

Contact opnemen met Anneke Beelaerts:

Email: anneke@annekebeelaerts.nl

Anneke Beelaerts heeft ook een blog! Klik hier.

 

U kunt ‘Allerlei Mensen’ natuurlijk ook bestellen via de webshop van Lecturis

Laatste Tweets


Video H.P. de Boer over "Allerlei Mensen"